CHECKLISTA INFÖR DIN INFLYTT

Det är mycket att tänka på innan du flyttar in i din nya bostad. Använd vår checklista så får du koll på läget.

1

Betala din första hyra

Hyran betalas alltid i förskott och du hittar hyresavin på Mina sidor cirka 10 dagar innan ditt kontrakt börjar gälla. Det är viktigt att du betalar din hyra i tid för att undvika extra kostnader och betalningsanmärkningar. På avin står förfallodatum, datumet då betalningen ska vara SGS tillhanda. 

2

Folkbokför dig på din nya adress

Gå in på Skatteverkets hemsida och folkbokför dig på din nya adress. Det är ett krav från vår sida att du är folkbokförd i din studentbostad.

3

Teckna hemförsäkring

Som hyresgäst är du ansvarig för ditt hem och det är därför viktigt att du har en giltig hemförsäkring som ger dig möjlighet till ersättning vid exempelvis en brand, översvämning, inbrott i din bostad eller ditt förråd.

I samarbete med Trygg-Hansa har SGS Studentbostäder tagit fram en välkomstgåva som innebär att vi bjuder alla nya hyresgäster med svenskt personnummer på hyresavtalet på en gratis hemförsäkring i 2 månader. Hemförsäkringen gäller från hyresavtalets första dag och därefter behöver du själv välja om du vill förlänga avtalet alternativt skaffa en ny från ett annat bolag. Trygg Hansa skickar information om försäkringen och hur du förlänger avtalet via post några veckor efter inflytt.

4

El- och internetavtal

Kontrollera vad som gäller för fastigheten som du ska flytta in i gällande internet och hushållsel. I varje annons finns information om el och internet ingår eller tecknas av hyresgästen. Du kan också läsa det på vår hemsida under "Våra områden" där samtliga adresser finns listade. Sök upp din adress och läs om du behöver teckna egna avtal eller om det ingår i din hyra.